EgyébKiemelt

Tovább terjed a vírus: újabb pécsi gyermekintézményekben jelent me

A vírus nem válogat, ezúttal öt óvodában és két bölcsődében találtak koronavírus-fertőzötteket.

A Városközponti Óvoda Móricz Zsigmond Téri Tagóvodájában egy kisgyermeknél igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja, ahol a további járványügyi vizsgálatok alapján 11 óvodás gyermek került karanténba.

A Kertvárosi Óvoda Testvérvárosok Terei központi óvodájában három dolgozónál volt jelen a koronavírus-fertőzés, így a velük szoros kapcsolatban lévő két óvodai csoportnál, összesen 24 kisgyermeknél, és két dolgozó esetében kellett hatósági karantént elrendelni.

A Nyugati Városrészi Óvoda Zipernowsky Károly Utcai Tagóvodájában egy dolgozó koronavírus tesztje mutatott pozitív eredményt. A kontaktkutatás eredményeként összesen 17 kisgyermek került járványügyi megfigyelés alá.

A Nyugati Városrészi Óvoda Esztergár Lajos Utcai Tagóvodájában, és a Közraktár Utcai Sportóvodában egy-egy kisgyermeknél igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja. A két kisgyermek hetekkel korábban látogatták meg utoljára az intézményeket így a hatóság nem tartotta indokoltnak a további járványügyi intézkedést.

A Kisgyermekek Szociális Intézmények Törpike Bölcsődéjében és Kicsi Kék Bölcsődéjében egy-egy dolgozó kapta el a koronavírus fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként előbbi intézményben egy dolgozónál, utóbbinál pedig összesen 17 kisgyermeknél rendeltek el hatósági járványügyi megfigyelést.

Valamennyi intézményben gondoskodtak az érintett csoportszobák, valamint a közösségi helyiségek fertőtlenítéséről. Azok a gyermekek, akik nem érintettek karanténnal, továbbra is biztosítani tudják az ellátást.

 

Forrás: Bama.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close