EgyébKiemelt

Új logisztikai központokat nyitott Pécsen és Dunaharasztiban a Raben Trans European Hungary Kft.

Két új, összesen mintegy 40 ezer négyzetméter területű raktárat helyezett üzembe Pécsen és Dunaharasztiban a Raben Trans European Hungary Kft.

A dunaharaszti székhelyű, az új fejlesztésekkel immár öt telephelyen 70 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással működő cég közleményében ismertette: az új beruházások csaknem 100 új munkahelyet teremtettek, így a Raben Kft. jelenleg 410 embert foglalkoztat Magyarországon.  A közlés szerint Dunaharasztiban mintegy 30 ezer, Pécsen pedig több mint 10 ezer négyzetméteres új logisztikai központ kezdte meg működését. A dunaharaszti létesítmény az élelmiszeripari termékeket gyártó és forgalmazó cégek számára ideális a szabályozott hőmérséklete miatt, a pécsi központ pedig adó- és vámraktári engedélyei révén jövedéki termékek tárolására és kezelésére is alkalmas.

Árvai Csaba, a társaság ügyvezető igazgatója a közleményben hangsúlyozta: portfóliójuk bővítésével piaci pozíciójukat is erősíteni szeretnék. Az MTI érdeklődésére a társaság közölte: a cég jövő évi tervei között az új raktárak szabad kapacitásainak feltöltése mellett egy új, 3000 négyzetméteres – további 15-20 fős létszámnövekedést is eredményező – győri logisztikai létesítmény átadása és beüzemelése szerepel.

A Raben-csoport a raklapos gyűjtőszállítmányozás és a raktárlogisztika területén egyaránt jelentős piaci szereplő Európában, ahol 14 országában tevékenykedik. Több mint 160 telephelye van, mintegy 1,3 millió négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, és naponta több mint 9000 kamiont indít útnak. A Raben Kft. a cég közlése szerint 2020-ban 9,7 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 206 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 8,6 milliárd forintos bevételt szerzett 93 millió forintos veszteség mellett.

 

MTI

A címlapkép csak illusztráció

 

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close