ÉletmódKiemelt

Új, Media Markt közösségi tér nyílt a Jakabhegyi Kollégiumban

Szuper közösségi teret adtak át október 5-én a Jakabhegyi Kollégium első emeletén.

A 21. századi körülmények kialakításához partnereinkkel közösen kerestük a lehetőséget. Így válhatott egy székraktárként funkcionáló terem a közösségépítés helyszínévé.” – mondta el Győrffy Zoltán, a PTE Kapcsolati Igazgatóságának vezetője.
„Az online térben éljük a mindennapjainkat, de mindannyian tudjuk, hogy a közösségépítés fontos. Amikor először megtekintettük a raktárat, rögtön láttuk benne a lehetőségeket. A cél,
 hogy a hallgatók jól érezzék magukat.” – hangsúlyozta Iván László, a MediaMarkt pécsi üzletének vezetője.

„Rég nem volt ehhez hasonló partnerség, és azt gondolom, a modellváltással valami ilyen irányba kell, hogy menjen az intézményünk. Sikerült egy teret revitalizálni, ami hozzájárul majd a közösségformáláshoz. Köszönöm az együttműködést, gondolkodjunk a jövőben is közösen.” – mondta el Koltai Arnold EHÖK-elnök az átadón.
„Régi adósságunk az efféle terek létrehozása: 2008 és 2010 között a PPP-konstrukciók elején merült fel az ötlet, hogy a klasszikus tanuló társalgó vonalon túl kellene lépnünk. Ez az első megvalósult lépés, de a jövőben szeretnénk más kollégiumokban is a kor szellemének megfelelő tereket kialakítani.” – mondta el Kresák Gergely, a Kollégiumi Igazgatóság vezetője.

A most átadott térnek három része van: az egyik a közösségi életet támogató rész egy nagy asztallal, a középső a játékról szól, a harmadik pedig egy mini moziterem, ami 16 főt tud befogadni (plusz a babzsákokon fekvőket). 
„Példamutató kezdeményezésnek tartom ezt. Azt is meg kell jegyeznem, hogy más volt az eredeti koncepció, de ami kialakult, az teljesen erre a helyisége van szabva. Az ötlet 6 hete kristályosodott ki, és ma mára az átadónál tartunk. A munka ütemét is példaértékűnek tartom.” – tette hozzá Kresák Gergely.

A teremben lévő sport- és rekreációs eszközöket a PTE Sportirodája biztosította, de a szolgáltatások tovább bővülnek majd.

PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close