ÉletmódKiemelt

Új néven folytatja a pécsi női kosárlabdacsapat

A név változik, a hagyományokkal és a célokkal azonban természetesen nem szakít a pécsi női kosárlabdacsapat, amely mostantól NKA Universitas PEAC néven küzd majd a hazai és nemzetközi sikerekért, és építi tovább a pécsi kosárlabda-kultúrát.

Pécsi Tudományegyetem az oktatási, a kutatási és a gyógyítási alapfeladatok ellátása mellett elkötelezett a kultúra és a sport társadalmi jelentőségének felkarolásában. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia között az elmúlt időszakban is széles spektrumú együttműködés zajlott. Most egy újabb területen kapcsolódott össze a PTE a pécsi női kosárlabdázással: támogatói és reklámszponzori szerződés jött létre a felek között!

Az eddig PEAC-Pécs néven szereplő csapat új névvel folytatja a nemzeti bajnokság első osztályában és az Európa Kupában: az NKA Universitas PEAC együtteséért szoríthatnak a kosárlabdaszerető pécsiek.

S hogy mit érdemes tudni az NKA Universitas PEAC-ról? Röviden így jellemezhetnénk a csapatot: pécsi, fiatalos és sikeréhes. Nagyon fontos, hogy egy nagy tapasztalattal bíró, helyi kötődésű edző irányítja a lányokat Csirke Ferenc személyében. Szintén jelentős vonzerő a szurkolók számára, hogy sok pécsi, vagy pécsi kötődésű játékos található a keretben, zömmel olyanok, akik a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódtak az elmúlt években – ilyen például a két felnőtt magyar válogatott kiválóság, Kiss Virág és Wentzel Nóra. Mellettük ott van a rutin Sarok Nikolett és Szücs Réka személyében, hogy aztán a négy légióssal (Nikola Dudásová, Ivana Brajkovic, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson), valamint az akadémiáról érkező tehetségekkel (Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Selcova Ilina, Kötő Luca, Olawuyi Adenike, Csényi Anna) kiegészülve egy ütőképes, sokra hivatott keret induljon csatába mind a hazai, mind a nemzetközi porondon.

A csapatot működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. 2011. évi megalakulását követően a sportvállalkozás tulajdonosi szerkezetében 2020. július 16-án az alábbi változások történtek. Addig a kft. többségi tulajdonosa Pécs MJV önkormányzata volt 51 százalékkal, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 25, a PEAC Sportegyesület pedig 24 százalékot birtokolt. Az új többségi tulajdonos a Rátgéber Kosárlabda Akadémia lett 70 százalékos üzletrésszel, 20 százalékos tulajdonos Pécs MJV önkormányzati tulajdonú cége, a PSN Zrt., továbbá 10 százalékkal tagtárs maradt a PEAC Sportegyesület.

PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close