GazdaságKiemelt

Új üzemcsarnokot épít a Cabero Industrial Kft. Mágocson

Több, mint 700 millió forintból csaknem 3200 négyzetméteres, fémipari megmunkáló üzemcsarnokot épít az ipari hűtőberendezések és hőcserélők gyártásával foglalkozó, német tulajdonú Cabero Industrial Kft. a vállalat székhelyén, a Baranya megyei Mágocson.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 340 millió forintos támogatásával várhatóan idén év végéig elkészülő beruházással központosítani tudják a vállalat lemezmegmunkálási folyamatait, így csökkennek a cég szállítási költségei.

Az ingatlanberuházás mellett a cég technológiai fejlesztését eredményező fémmegmunkáló gépeket, így lamella présgépet, lézervágót szerez be, hogy növeljék a gyártási kapacitást és részben automatizálják a gyártási folyamatot.

Az ipari hőcserélőgyártásban Európában vezető szerepet betöltő Cabero cégcsoport 1980-ban Németországban alapított, Magyarországon 1995 óta gyártóüzemekkel jelen lévő Cabero cégcsoport leányvállalata, a Cabero Industrial Kft. 220 embert foglalkoztat két somogyi és egy baranyai telephelyén.

A következő bő két évben a géppark további bővítését és automatizálását tervezik a társaság kaposvári gyártóüzemében, korszerűsítenék a már meglévő mágocsi gyártóüzemet és bővíteni fogják a vállalat termékkörét, például vadhúsfeldolgozó hűtőkabinok gyártásába kezdenek. A vállalat már rövid távon 10-15 százalékos létszámbővítést tervez, mind a mérnökök, mind a szakmunkások és alacsonyabb képzettségű munkavállalók körében.

MTI

Címlapkép: Cabero Industrial Kft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close