GazdaságKiemelt

Újabb 325 millió forint kompenzációt kapott Pécs

Pécs önkormányzata idén számos kérelmet nyújtott be kompenzáció címén a magyar kormányhoz a koronavírus járvány okozta veszteségek és bevételkiesések ellentételezésére.

Az utolsó előtti ilyen kérelmet 2021 októberében nyújtotta be a pécsi önkormányzat, akkor kimondottan a közétkeztetési és szociális feladatokkal kapcsolatos költségek kompenzációjára. A közétkeztetés költségeinek ellentételezése egyébként minden benyújtott pécsi kérelemben szerepelt.

December 17-én a Pénzügyminisztérium döntése alapján a Magyar Államkincstár az októberi kérelem alapján közétkeztetési és szociális célra 324 millió forintot utalt át Pécs önkormányzatának normatívakiegészítésként.

Ez a normatívakiegészítés lehetővé teszi az idei közétkeztetési költségekkel kapcsolatos számlák rendezését és beleszámít az év elején a város részéről kért kompenzáció összegébe is.

Amikor a pécsi közgyűlés idei utolsó ülésén 600 millió forintos működésbiztonsági keretet hozott létre, akkor mintegy 200 millió forintos közétkeztetési költséggel is számolt a városvezetés. A most beérkezett kompenzációnak köszönhetően ezeket a kiadásokat nem kell a biztonsági keretből finanszírozni.

A pénteken a város számlájára átutalt összeg is egyértelmű jele annak, hogy a pécsi városvezetés minden lehetőséget megragadott a kompenzáció érdekében, és az illetékes minisztérium ezt észre is vette, ha akarta.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

 

 

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close