GazdaságKiemelt

Újabb háromezer ember munkához jutását segítik Baranyában

Újabb háromezer baranyai álláskereső számíthat támogatásra a 2015-ben elindult, azóta tizenötezer álláskeresőt segítő “Út a munkaerőpiacra” elnevezésű európai uniós program segítségével.

A 2015-ben elindult, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 14,2 milliárd forintos keretéből megvalósuló program célja a 25 év feletti álláskeresők, inaktívak, alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépésük elősegítése.
A közlemény szerint Baranya megyében a program segítségével eddig az eredetileg célul kitűzött tizenkétezer helyett már több mint tizenötezer ember kapott támogatást.

Horváth Zoltán kormánymegbízottat idézve kiemelték: a források eddigi hatékony felhasználásának is köszönhető, hogy a program bővülhet, és annak keretében Baranyába további 1,6 milliárd forint érkezik. Mindez jövő év végéig még csaknem háromezer ember foglalkoztatási támogatását teszi majd lehetővé.

A vállalkozások már igényelhetik az alacsony iskolai végzettségű álláskeresőknek szóló “munkatapasztalat szerzést elősegítő” és a legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőkre vonatkozó támogatást. Előbbi három, utóbbi hat hónapra biztosít forrást.

A támogatásokkal kapcsolatos részletes feltételekről a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kapnak információt az érdeklődők.

MTI

Címlapkép: Getty Images

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close