KiemeltKörnyezetvédelem

Újabb illegális hulladéklerakót számolt fel a Biokom Nkft.

Összesen 80 tonna illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztították meg szombaton a Komló és Mánfa közti útszakaszt a Mecsekben a Baranya Megyei Kormányhivatal megbízásából.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása társaságunknál fontos cél, és folyamatosan dolgoznak a Biokom Nkft. munkatársai mind a kisebb gócpontok, mind pedig a nagyobb lerakatok felszámolásán. Legutóbb, október 16-án a Komló és Mánfa közötti útszakaszon, illegálisan elhelyezett hulladékot szállították el, ezúttal a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának megbízásából.

Fotó: Biokom Nkft.

A területet csaknem 2 tonna zöldhulladéktól és 78 tonna műanyag hulladéktól tisztították meg. Hogy ez milyen hatalmas mennyiség, azt jól jelzi, hogy az elszállítást 13 fordulóval tudták megoldani. A gépi rakodási munka kivételével minden szükséges feladatot a Biokom Nkft. munkatársai végeztek el.

Fotó: Biokom Nkft.

Nem ez volt az első eset, hogy a társaság nagyobb területen számolta fel az illegális hulladéklerakókat. Ez év februárjában a Kórház utca 6.  alatti, mára már lakatlan épület környéke tisztult meg a szeméttől, márciusban István-akna környékéről, májusban pedig a Pécs-Romonya összekötő út melletti területekről szállították el az illegális hulladékot, de Györgytelepen és az egykori Zsolnay-labdarúgópályán is felszámolták a lerakatokat.

Az illegális hulladéklerakás elleni harcot a társaság által kihelyezett vadkamerák is segítik, jelenleg összesen 11 figyeli a lerakás szempontjából frekventált területeket, és további öt kamera beszerzése folyamatban van.

Vadkamerát telepítettek augusztusban a nagyárpádi buszfordulóhoz, a Hársfa lakóparkhoz, az Edison utca – Gomba utca kereszteződéséhez, a Donátusi út – Aranyhegyi dűlő kereszteződéséhez, a Fábián Béla utcai buszfordulóhoz, a Magyarürögi úton a Lajkó utcai szelektív gyűjtőszigethez, a Corvin utcába és a Pákolitz István utcába, a Vásárcsarnok északi oldalán lévő tömbparkolóba, valamint a Huszár utca – Mezőszél utca kereszteződéséhez. A kamerákat a Pécsi Közterület-felügyelet figyeli, és többször volt már példa arra, hogy a hatóság a felvételek alapján indított eljárást az illegális szemetelők ellen.

Biokom Nkft. közleménye és címlapképe

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close