
A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásában kezd 325 millió forintos fejlesztése révén az élelmiszeripari adalékanyagok előállításával foglalkozó M Profood Zrt.
A 2023 őszéig zajló, a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap 153 millió forintos támogatásával megvalósuló fejlesztéssel egy – antibakteriális tulajdonságokkal bíró – egészségesebb, költséghatékonyabb és intenzívebb aromát alkotnak meg.
A fővárosi székhelyű, pécsi telephelyekkel rendelkező, 95 embert foglalkoztató, magyar tulajdonban lévő vállalkozás önállóan értékesíthető késztermékét elsősorban húsipari cégek számára kínálja majd.
A hús- ás tejipari vállalatok számára fűszerkeverékek, adalékanyagok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, pácok előállítását végző cég az új aroma létrehozása során a hagyományos füstöléshez képest egészségesebb, folyékony füstből intenzívebb ízt biztosító, por alapú füstöt állítanak elő, költséghatékonyabb gyártással.
Az M Profood zrt. Magyarországon piacvezető az élelmiszeripari adalékok és fűszerkeverékek területén, a kedvezőtlen világgazdasági folyamatok hatására pedig azt a célt tűzte ki, hogy piaci pozícióját megőrizze, stabil likviditását idegentőke-növekedés nélkül biztosítsa. Ennek érdekében, a meglévő technológiát, illetve az ezt kiszolgáló termelési feltételeket folyamatosan fejlesztették, 2022-től pedig teljesen új technológiák és saját k+f tevékenység keretében fejlesztett termékek bevezetését tervezik.
a 40-45 százalékban exportra termelő M Profood Zrt. 2020-ban 6,47 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 516 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 6,18 millió forintos bevétel mellett 621 milliós nyereségre tett szert.
MTI