ÉletmódKiemelt

Ukrajnai háború – A Pécsi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat

A Pécsi Tudományegyetem külön jelentkezési felületet nyitott meg azon hallgatók számára, akik az ukrajnai háború elől menekülnek, de szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Magyarország első egyetemén több száz angol és magyar nyelvű képzésen folytathatják tanulmányaikat a menekültek.
A jelentkező hallgatók automatikusan mentesülnek a jelentkezési díj megfizetése alól, és a PTE vezetése az alapítvánnyal egyeztetve jelenleg is dolgozik a további, hallgatóbarát pénzügyi részletek meghatározásán. – olvasható a Pécsi Tudományegyetem közleményében.

Az egyetem közölte, a PTE karai 63 szakon ajánlottak fel idegen nyelvű képzéseket 413 hallgatónak (ezen belül 56 angol nyelvű szakon 379 hallgatónak) és 1960 helyet a magyar nyelvű szakokon, a saját kari költségvetésük terhére.
Hangsúlyozták, a Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.

A Pécsi Tudományegyetem kiáll a béke mellett, és segíti a rászorulókat – zárta közleményét az intézmény.
A Budapesti Corvinus Egyetem közölte, pénzadománnyal, központi adománygyűjtéssel, illetve kollégiumi helyek felajánlásával is segíti az orosz-ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került embereket.

Hangsúlyozták, az egyetem egész közössége aggódva figyeli az orosz-ukrán konfliktus történéseit, ezért az elmúlt napokban az intézmény megszervezte a segítségnyújtás módjait.

A BCE vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek pénzadományt is nyújt az ukrán-orosz konfliktus miatt Magyarországra érkező menekültek megsegítésére, továbbá központi gyűjtést is szervez épületeiben a rászorulóknak.

 

MTI
Címlapkép: Getty Images

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close