EgyébGazdaságKiemeltVélemény

Uniós projektnek hazudja az állami finanszírozású Magyar Falu Programot a Népszava

Régóta tudjuk, hogy Magyarországon “veszélyben van” a magyar sajtó, ahol telefonos applikációval feltörhető, titkos izraeli kémprogramokkal figyelik meg az ellenzéki újságírókat.

Szerencsére azóta azt is megtudtuk, hogy a mindig pártatlan és velejéig független baloldali sajtómunkások ebben a hatalmas ellenszélben is újabb és újabb “botrányokkal” képesek fel-fel rázni a puha jólétbe szunnyadó polgárok érdeklődését.

Teszik mindezt a kormányzati “propagandán érlelt, tudatlan tömegek” lelki üdvének és politikai irányultságának megváltása érdekében. Komoly feladat ez, melyet a tények ismeretének- és ismertetésének alapvető hiánya sem képes hátráltatni.

Most, hogy a kellemesen langyos nyugati szelek végre megtisztították a Népszava penészes vitorláját a szocialista idők pártállami propagandájának üszkös pecsétjétől, már minden igaz, amit leírnak.

Kivéve, ami nem.

Vigyázat, ismét egy FAKE NEWS

Történt ugyanis, hogy a Népszava egyik újságírója, egy bizonyos Makovics János, a minap arról értekezett, hogy a Magyar Falu Programot tulajdonképpen az Európai Unió finanszírozza, ráadásul az Orbán kormány azt (is!) ellopja.

Milyen érdekes, hogy éppen az egykori MSZP-SZDSZ kormány pártlapjának visszaköszönő ars poeticája volt a rendszerváltás után, hogy a vidéki falvak tulajdonképpen nem mások, mint “középkori csökevények”.

Ennek a népi-urbánus ellentét hangulatnak a kiélezése olyan jól sikerült a vidéki vasútvonalak, posták, iskolák és óvodák felszámolásával, amely örök bűne marad a 2010. előtti szocialista érának, amely során gyakorlatilag minden mozdítható forrást- és infrastruktúrát kivontak a kistelepülésekről a Főváros, illetve a budapesti agglomeráció számára.

De visszatérve a jelenlegi kormány által elindított Magyar Falu Programra, az természetesen 100%-ban hazai finanszírozású projekt, amelynek pénzügyi forrása kizárólag a magyar állam bevételeiből és adóbevételeiből származik.

A 2019. február végén a Modernt Városok Program fejlesztéseivel indult Magyar Falu Program a jelen kormányzati ciklus egyik kiemelt stratégiai eleme. Míg 2019-ben 150 Milliárd forintot, 2020-ban több, mint 200 Milliárdot, 2021-től pedig már 250 Milliárd forintot meghaladó összeg állt rendelkezésre az 5000 lakosnál kisebb népességű kistelepülések fejlesztésére és az előrejelzések szerint a támogatás mértéke csak emelkedni fog.

Akár örül ennek a Népszava, akár nem.

Itt tudhat meg többet a magyar kistelepüléseket támogató programról:

Magyar Falu Program

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close