EgyébKiemelt

Varga Judit: A kormány bevándorlás-politikájában semmi nem fog változni

A jövő évi választás legfontosabb kérdése, hogy Magyarország hű marad-e több mint ezeréves múltjához, vagy feladja szuverenitását – nyilatkozta az olasz La Veritá újságnak Varga Judit igazságügyminiszter. A politikus a Facebook-oldalán hétfőn megosztott posztjában idézett az interjúból.

Ismertette: az olasz lap kérdésére kiemelte, hogy „sok múlik a jövő évi választásokon: megvédjük a rezsicsökkentést vagy hagyjuk, hogy a magas energiaárak csapdába ejtsék a lakosságot”.

Vagy „kiállunk a családtámogatások és a gyermekvédelmi törvény mellett, vagy engedünk az erőszakos LMBTQ-propagandának” – idézte a nyilatkozatát.

Közölte: örömmel mutatta be a kormány álláspontját az uniós ügyekről és a migrációról az olasz napilap kérdéseire válaszolva. Beszámolója szerint a migrációról hangsúlyozta, hogy „míg 2015-ben bíráltak bennünket azért, mert kerítéssel védjük a hazánkat és Európát, mára egyre több tagállam cselekszik hasonlóan”.

Varga Judit hozzátette: nem várnak bocsánatkérést vagy elismerést, inkább szorgalmazzák, hogy Brüsszel is vegye ki a részét a határvédelem finanszírozásából.

Az Alkotmánybíróság határozatáról elmondta: a magyar kormány bevándorlás-politikájában semmi nem fog változni, hiszen a testület mindenben alátámasztotta a kormány eddigi döntéseit.

A békeidőben született brüsszeli szabályok ugyanis nem tudják megállítani az illegális bevándorlást” – tette hozzá. A miniszter posztját azzal zárta: ezeknek a kérdéseknek mind európai súlya van, ezért nem véletlen, hogy a nemzetközi sajtót is egyre jobban érdeklik a magyar válaszok. „Sok múlik rajtunk, Magyarokon!” – írta a miniszter.

 

Hirado.hu

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close