ÉletmódKiemelt

Veszélybe került gyerekek és családok támogatására szerveznek akciókat Pécsen

Az ukrajnai háború miatt veszélybe került gyerekek és családok támogatására szervez programokat a pécsi Zsolnay Piknik fesztivál keretében az Unicef Magyarország és a rendezvény szervezője, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) – közölte utóbbi szerdán az MTI-vel.

Emlékeztettek arra, hogy több mint hetven, javarészt szabadtéri és térítés nélkül látogatható kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek a Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-22. között.
A rendezvényen három jótékonysági projektet indítanak az ENSZ Gyermekalapjának (Unicef) magyarországi szervezetével közösen az ukrajnai háború miatt veszélybe került gyerekek és családok támogatására.
Művészet a romok között címmel csaknem negyven képzőművészeti alkotásból rendeznek kiállítást, a tárlaton szereplő műtárgyakból pedig online aukciót tartanak. A felajánló művészek között szerepel mások mellett Kiss Tibor (Quimby), Nemes Csaba, Gyenes Zsolt és a Munkácsy-díjas Pinczehelyi Sándor és Koronczi Endre.

A Zsolnay Piknik szombati esti koncertjei közben két festmény is készül Martin Lukacs szlovák és Dóra Ádám magyar festőművész jóvoltából. A négy négyzetméteres alkotások szintén megvehetők.
A Fogadj örökbe egy plakátot! akció keretében az idei PosterFest anyagát ajánlják fel értékesítésre, hogy a szervezők a plakátok eladásából befolyt összeggel segítsék az ukrajnai háborúban érintett gyerekeket és családokat.
Az aukciókról, támogatási lehetőségekről további részletek a zsolnaynegyed.hu/jotekonysag oldalon olvashatók.

 

MTI
Címlapkép: MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close