KiemeltKultúra

Világhírű gitáros koncertezik októberben a Kodály Központban

Október 18-án lép fel a pécsi Kodály Központban Mike Stern világhírű gitáros, a szaxofonos legenda Bill Evans, a szintén legendás basszusgitáros Tom Kennedy, valamint Nicolas Viccaro, aki dobosként még Hans Zimmerrel is koncertezik.

„Ezt a négy nevet érdemes megjegyezni, mert nem mindennap fordulnak meg ilyen sztárok Pécsett! A Mike Stern / Bill Evans Band featuring Tom Kennedy & Nicolas Viccaro koncert az év egyik legnagyobb dobása, egyúttal a Kodály Központ 10 éves jubileumának méltó programja” – ismertette Bánkuti Péter, a koncertet szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. operatív igazgatója.

Mike Stern generációjának egyik legismertebb gitárosa, sokszínűségét minden alkalommal belecsempészi a zenéjébe; olykor lírai, máskor pedig swing dallamokat, de Jimi Hendrix stílusát is megszólaltatja gitárjának húrjain.

Mike Stern korábban tagja volt Miles David és Jaco Pstorius zenekarának, de játszott a Blood, Sweat & Tearsben, a Steps Aheadben is. Szólókarrierje során megörvendeztette a rajongóit jó pár lemezzel, melyek közül hatot Grammy-díjra is jelöltek. 1993-ban a Guitar PLayer legjobb jezzgitárosának járó díját is megnyerte.

40 éves munkássága során a szaxofon-legenda Bill Evans az egész világon elbűvölte a közönséget hangszerének különleges hangjával.
Ő az egyik legnagyobb zenész, akivel találkoztam” – nyilatkozott Mike Davis a szaxofonosról, akinek zenekarába 22 éves korában került. Mick Jagger is hívta, hogy csatlakozon az ő együttesébe, de együtt dolgozott például John McLaughlin-nal és Herbie Hancock-kal is.

Számos műfajban remekel; bluesgrassben, jazzben, hip-hop-ban, funkban. Bill Evans szintén többször jelölték Grammy-díjra munkássága során, és az ő nevéhez fűződik a jezztörténet egyik legnagyobb hatású koncertlemeze, a Petite Blonde.

A két nagyszerű zenész zenei repertoárját bővíti a basszusgitáros Tom Kennedy, aki már nagyon fiatalon, mindössze 18 évesen olyan nagyszerű zenészekkel játszott együtt, mint Dizzy Gillspie vagy Peter Erskine. Ám híres zenészek névsora nem zárult; Dave Weckl, Al di Meola társaságában is színpadra állt.

A dobok mögött Nicolas Viccarot láthatják majd az érdeklődők, aki 3 éves korában kezdett el dobolni, amely azóta töretlenül viszi előre. Játszott már Dave Steartnak (Euríthmics), a híres filmzeneszerző Hans Zimmernek, Mike Manierinek, Etienne Mbappénak, Scott Kinsey-nek, Nquyen Le-nek, valamint Hadrian Feraudnak.

Tehát kijelenthető: október 18-án világhírű zenészek dallami töltik majd be a Kodály Központot. A zenei programra a Kodály Központ honlapján lehet jegyet vásárolni.

Forrás: Kodály Központ, Szeretünk Utazni.hu

Címlapkép:
medium.com

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close