KiemeltKultúra

Világhírű operaénekesek közreműködésével lépnek fel a Pannon Filharmonikusok Pécsen

Gaetani Donizetti Lucrezia Borgia című darabjának félig szcenírozott előadását tekintheti meg a pécsi publikum a Pannon Filharmonikusok zenekar világhírű operaénekesek közreműködésével zajló keddi koncertjén.

A Pécsi Kodály Központ közönsége a címszerepben a spanyolt szopránt, Yolanda Auyanet-t láthatja, hallhatja a november 23-i koncerten.
Yolanda Auyanet az olasz repertoár egyik legnagyobb előadója és ismerője, repertoárjának középpontjában az olasz operairodalom, azon belül is főként a bel canto nagy női főszerepei állnak- Normát többek közt Madridban és a drezdai Semperoper színpadán, Anna Bolenát Pármában, a Lucrezia Borgia címszerepében pedig Bolognában énekelte.

A Ferrara hercegét megformáló Bretz Gábor basszus 2005-ben megnyerte az athéni Maria Callas Énekverseny nagydíját, fellépett a berlini Komische Operben, a milánói Scalában, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Covent Gardenben és Sydneyben is.

Maffio Orsini szerepében az olasz mezzoszoprán, Cecilia Molinari áll színpadra, míg az elsősorban bel canto szerepeiről ismert Stefan Pop román tenor énekel majd Gennaro szerepében

A nemzetközi népszerűségnek örvendő sztárok mellett Újvári Gergely, Endrész Ferenc, Szélpál Szilveszter, Papp Balázs, David Astorga, Haja Zsolt, Bakonyi Marcell, Kőszegi Judit és Miksa Bálint játssza a további szerepeket.
A koncerten közreműködik Riederauer Richárd karvezetésével a pécsi Hinvéd Férfikar.

A félig szcenírozott pécsi előadás prológusból és két felvonásból áll, a közönség két szünettel tekintheti meg a váratlan fordulatokban gazdag művet.

A darab olasz  és magyar nyelvű librettója a Pannon Filharmonikusok oldalán elérhető.

A Pannon Filharmonikusok zenekar és az Anger Ferenc rendezésében megvalósuló előadás karmestere Andrij Jurkevics lesz. Az esten kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata, ugyanakkor az előadások védettségi igazolvány nélkül látogathatóak. Az előadásról bővebb tájékoztatás a PFZ honlapján, a pfz.hu oldalon olvasható.

 

MTI

Címlapkép: Wikipédia

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close