EgyébKiemelt

XV. Sürgősségi napok Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete 2021. október 1-2. között rendezi meg a XV. Pécsi Sürgősségi Napok konferenciát, melyen a sürgősségi ellátás aktuális kérdései kerülnek terítékre.

A szakmai rendezvény az idei alkalommal széles tárgykörben vonultat fel előadókat, azonban az egyik meghatározó témakör a COVID-19 pandémia hatásának vizsgálata lesz a prehospitalis és hospitalis sürgősségi ellátásra neves hazai és külföldi előadók bevonásával. Ugyancsak áttekintik a legfrissebb klinikai tapasztalatokat a koronavírus fertőzéssel szenvedő betegek ellátása során.

Betlehem József professzor, az esemény szakmai vezetője elmondta: „Külön szekció foglalkozik majd a rendezvényen a sürgősségi szülészeti-nőgyógyászati kórképek ellátásával, valamint megtekinthető lesz a nemrég megújított és átadott PTE ETK Humán Páciens Szimulációs Központ is. A Sürgősségi Napok keretében emlékezünk meg előadásokkal a 15 éves pécsi mentőtisztképzésről is.” – hangsúlyozta a professzor.

A rendezvény keretében a Paksi Atomerőmű Üzemi Tűzoltó-parancsnokság (ATOMIX Kft) elismerést ad át a PTE ETK Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézet részére a másfél évtizedes együttműködés elismeréseként.

PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close